2012. december 11., kedd

Angyalok pedig léteznek...


Meg energia vámpírok is! H-ú-Ú... Liza érdeklődő...én meg lüke vagyok...dilis, mint ő is! Persze elmagyaráztam, hogy azokat az embereket hívom energia vámpíroknak, akik a jelenlétükkel és beszédükkel, a sok negatív hullámaikkal...szó szerint lezsibbasztanak és képtelen vagyok a beszélgetésre is...csak azt érzem, hogy onnan mennem kell. Szeretem a pozitívabb, vidámabb és dumcsizós embereket...akik nem játsszák meg magukat csak olyanok, amilyenek és látszik rajtuk, hogy megelégszenek azzal, amijük van...boldognak lenni nem könnyű, de ha meglátjuk a szépet a körülöttünk lévő világban nyitott szemmel járunk...és igyekszünk jók lenni, akkor az élet is több jót fog adni... Szegény Liza! Néha elcsodálkozok mivel traktálom szegény gyereket...érdekli is őt az én lelki világom és legfőképpen az energia vámpírom! De azért tudok szigorú is lenni, amikor végképp nem tudok rá hatni...szépszóval! Nem értettem, hogy miért írt piros pontos dolgozatot, mikor itthon felmondta nekem. Persze a saját szavaival, de tudta és értette. Aztán hétvégén eszembe jutott valami...megkérdeztem, hogy mit szólna hozzá, ha dolgozatot írna belőle...itthon. Így is tettünk! Nem egyszer többször is, mert sajnáltam, hogy itthon dolgozik és szorgalmasan gyakorol, viszont az eredményét nem látja ennek. Rájöttem viszont arra, hogy a szövegértés az egész okozója...volt kérdés, amit kérdeztem, de nem értett...aztán amikor próbálta leírni, akkor az is nehezére esett...írásba foglalni gondolatait...kihagyott dolgokat, amiket szóba ugyan elmondott, de gondolom én, hogy több mindenre koncentrál, az írásra, a mondatokra, hogy mit írjon, közben izgul, (aztán még a háttérben megy a verseny- a suliba ki végez elsőre) így nehezebben megy az írásbeli dolgozat. Így a környezetre úgy készültünk, hogy a gyakorló füzetébe írattam vele többször és ezentúl így is kell gyakorolnunk, mert talán valamicskét tanulhat belőle...egyrészt ír, jobban megjegyezhető közben...és rutinosabb lesz egy picit a dolgozatokban...
Erről ennyit! Viszont Lizi azt mondta, hogy jövő hét csütörtökre tortapapírt kell vinnie mindenkinek! Angyalkát fognak készíteni!


5 megjegyzés:

  1. Az én drága gyermekem ismét nem volt jelen amikor a tortapapírról esett szó,köszönöm az információt!!!! :)
    Az itthoni dolgozatírást pedig mindenképpen ki fogjuk próbálni,nagyon jó ötlet:))

    VálaszTörlés
  2. Hali csajok! Nagy örömmel készültem a korcsolyázásra, erre most hazaérve igazán csalódott vagyok mert 17.-én sajna délelőttös vagyok, 19-től viszont szabad lettem volna. Így most is lemaradok, szeretném kérni figyeljetek gyermekemre mivel gondolata szerint jobban tud korizni mint valójában.

    VálaszTörlés
  3. 19.-ére vagyok beírva fodrászhoz. Tegnap reggel mondta Liza tanárnéninek, hogy sajna nem tudok menni...de így igen, ha mégis szükséges szülői segítség...
    Jó volna egy pár kép róluk!
    Ha megyünk figyelünk!

    VálaszTörlés
  4. Helló csajok!
    Mi nagyon várjuk már a korizást.Ha minden igaz,akkor én kocsival megyek Hatvanba,mert Attila is jön(eddig úgy néz ki).Ildikó!Ne aggódjál,odafigyelünk Levire,reméljük így csak kicsiket fog esni! :)Pussz!

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok!
    Már azt hittem nem akartok beszélgetni velünk annyira eltüntetek innen!Örülök,hogy mégis itt vagytok!A korizásból sajnos én most is kimaradok :(,Dórit nem tudom kire hagyni.,azért lélekben veletek leszek.Jó,hogy vannak olyan kedves anyukák (és persze apukák) akik még ezt is megteszik(helyettünk is akik nem tudunk elmenni!)
    :)Köszi és puszi mindenkinek.

    VálaszTörlés

Szabad véleménynyilvánítás kulturált formában.