2012. szeptember 17., hétfő

Ismét egy kis segítség...

Holnap kiosztásra kerül a szülőknek a blog elérhetősége! Reméljük így nem lesz harag, hogy valaki nem hallott róla és lemarad valamiről! A cetlikre ráírtam, hogy bővebb információ a blogon. Ezt teszem most. Egy páran azt tudjátok, hogy először csak meghívott emberek olvashatták a blogot. De úgy döntöttünk, hogy mivel nincs rejtegetni valónk így kitárulunk a nagy közönség előtt, hátha más is kedvet kap és mivel kulturált emberek módján szándékozunk kommunikálni egymással és nincs semmi titok így alkalmat adunk rá, hogy más is betekintést nyerjen a másodikosok életébe.

Eddig látható, hogy kik azok az emberek, akikkel már kapcsolatot létesítettünk a "Szerkesztő szülők" címszó alatt. Tőlük egy G-mail! címet kértem el, amire meghívót küldtem, ők a meghívóban leírtakat értelemszerűen elolvasták (Meghívást kaptál a Szülők a gyermekekért blog szerkesztéséhez...blablabla...ha kívánod elfogadni, akkor kattint ide....ilyen szöveg érkezik a g-mail fiókra!) és reagálnak rá, ami folytán a nevük felkerül a blogra. Ezek után alkalmassá válnak arra, hogy bejegyzéseket tegyenek közzé, képeket és videókat töltsenek a blogra és hozzászólásaikkal színesítsék az oldalunkat, amit a bejegyzések alatt szerepelt "Nincsenek megjegyzések"-re vagy éppen 1-2-"3 megjegyzés"-re kattintva tettek meg. Beírták oda a szöveget és végül azt "közzétették". Ez a mód volna a legjobb pl. a tanárnőnek is, hogy tudjon írni nekünk...ő megadná a g-mail címet ( ha valakinek nincs, akkor nyisson egy g-mail fiókot, mert csak azzal működik!) és mi küldenénk egy meghívót.
A meghívó elfogadása után legközelebb a g-mail címmel és jelszóval lehet az oldalra belépni, hogy bejegyzést tegyünk közzé, az oldal jobb felső sarkában található "Belépés"-re kattintva. Ott közép tájt van, hogy "Blog megtekintése"- az oldal fő lapjára kalauzol. Szintén azon az oldalon a "blog megtekintése" egyik oldalán van egy ceruza,ami az "Új bejegyzés"-t is jelenti , ahova a bejegyzéseket lehet írni.  Arra kattintva kapunk egy Bejegyzés oldalt. A Bejegyzés mellé kell a kis sávba kattintva a címet megadni. Alatta, ahol a "megjegyzés" van írva, azt kitöröljük és oda írjuk a mondanivalónkat. A Közzététel alatt van egy Link felirat, arra kattintva beszúrhatunk internet elérhetőségeket, mellette jobbra van egy kis képecske, arra kattintva képet tölthetünk fel (Kép beszúrása)a gépről vagy más forrásból, szintén jobbra található a videóklip beszúrása. A bejegyzés mellett jobb oldalon van a Bejegyzés beállításai ahol csak a "CÍmkék"-et kell kiválasztani, arra kattintva egy kis ablak jelenik meg...ott kiválasztható a már meglévő címke pl.: DÍSZÍTÉSI ÖTLETEK,..HÁZI FELADAT,...TÁJÉKOZTATÁS, egyikre rákattintunk, az bekerül a kis ablakba és végül elfogadjuk, hogy Kész.( Ha a tanárnő is írna be, akkor neki új címkét adnánk, hogy az ő írásai külön címke alatt fussanak, pl: Tanár szoba, akkor a fő oldalon felül a fekete csíkban találhatók a címkék, ahol külön válogatva tekinthetőek meg a különböző tartalmú bejegyzések.)
Ha beírtuk a bejegyzést akkor már csak a fent található Közzététel-re kattintva már olvashatóvá is tettük mindenki részére. A "Blog megtekintésével" a fő lapra léphetünk. 
Ne ijesszen meg senkit, mert rettentően egyszerű a kezelése, ezt majd amint kipróbáljátok tapasztalni fogjátok! Segítséget lehet kérni, ha nem volt valami érthető, akkor nagyon szívesen.

A blog főoldalán található jobb oldali sávban majdnem legalul, hogy "Rendszeres olvasók" arra rákattintva, ide kérek mindenkit, hogy szintén jelentkezzen be, így lesz képes megjegyzést tenni és egy kis képet kiválasztva láthatóvá teszi magát, így a megjegyzéseknél is feltűnik az általa választott kép és név. 

Remélem tudtam segíteni valamint érthető is volt. Köszönöm a figyelmeteket! Várunk több szülőt és a Tanárnőt!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szabad véleménynyilvánítás kulturált formában.