2013. október 16., szerda

Tökre jó ajándék...


Tegnapi szülős megbeszélésen, hogy mi legyen a gyerekek ajándéka...készített vagy vett...nos vett lesz ezután, mivel nem sok támogatást kaptunk...sőt semmit. Hallgatás volt...tulajdonképpen egy tök" fölösleges összehívás s ha ennyi hozzászóló van, akkor ez sem lesz ezután. Csak azt nem értem, hogy akkor miért kell a hátunk mögött beszélni erről( pár ember teszi ezt!), ha a saját véleményét nem vállalja senki sem...
Nem tudom kitől féltek vagy kitől tartotok...tőlünk nem kellett volna, de csak szegény Erikának járt a szája és harag sem lenne, ha azt mondanátok, hogy ne csináljatok semmit se...vagy azt, hogy tök" jó volt tetszett...erről meg ne is álmodjunk... Hiszen az is egy válasz lett volna, de csak kínos csend volt, amit utálok...így azt mondtam Erika vedd meg a csomagot...MÉRGEMBEN!
Nem tartom jó ötletnek a tele pakolt pocsék ízű egyveleg édesség megvételét, de ha az kell... Ha valaki lát értelmes dolgot, akkor azért vegye meg.
Örültem én annak a pár szülőnek is, aki ráért...de azért nem kell eljönni, hogy ott legyetek! D:)) Hozzászólás is jól jött volna...
Tulajdonképpen az ajándékok 32.000 helyett 18.000 volt. Ezt elmondta Erika. Az osztály féléves pénze 42.000, ahhoz ez a spórolás szuper lett volna, hiszen a 32.000-ben csak a Mikulás és a nőnapi ajándékozás fért bele( maradt 10.000)...ezen kívül több minden van, amit fizetni kell...amiről ti nem is tudtok, csak Erika fizeti ki...! Sok-sok minden, amiért spórolni kezdtünk úgy, hogy a gyerekeknek is jó legyen, mert bizony Erikának alig volt pénze...többen be sem fizették időben...!!!!
Azt mondjátok nem a gyerekektől kellene elvenni...nem is mi vesszük el! Adunk...gondolok itt a papír gyűjtésre is...pár szülőnek volt köszönhető, akik törték magukat, hogy minél több papír legyen, így 1.osztályba 45.275 Ft-ot kaptunk, amit másodikban kaptunk meg, majd a 2.o.-ban, ami 13.570 azt Erika most 3.o.-ban vett át... Majd kivesszük és elmegyünk bulizni!!! D:)) Ha ti nem adtok más gyerekének sem szívesen!
Így eddig sikerült 100.000 Ft-ot összegyűjteni, amit szintén a gyerekekre kívántunk volna fordítani...akár 8. osztály végére egy óriási osztálykirándulás, vagy bármi...ami emlékezetes és bármikor!
Elgondolkoztam...kell itt bárkire is hallgatni? Csinálja ezeket bárki helyettünk? Erikától elveszi valaki ezt a sok kellemes dolgot? Érdekel is engem hogy egyes" emberek mit gondolnak?
Nem!!!!
Erika hitte azt, hogy elébe megy a dolgoknak és kikéri a szülők véleményét, azokét, akik a háttérben beleszólnak" de nem segítenek...tisztelet a kivételeknek... De nem kell! Sucika tanár néninek igaza van...itt már csak az írígység beszél belőlük! Csináljuk úgy tovább, hogy a gyerekeknek és a tanárnőnek jó legyen! Ők vannak ott és ők élvezik...a szülők meg nem tudnak örülni SEMMINEK!

Márton napi sütit ki készít November 15-re?
Iskolásbál Dec 7-én ki jön támogatni? Amit szintén a gyerekekre fordítanak...
Egy biztos! Mi BARÁTOK most jelen leszünk!!! Egy valamire rájöttem! Akikre mindig számíthatok, azokat díszítés alkalmával ismerhettem meg!!! Így egy óriási dologra jó volt ez az egész! Önzetlen, jó lelkű embereket ismertem meg...összecsiszolódtunk és most már nem csak a gyerekek kötnek össze minket, hanem a barátságunk is! Puszi nektek! Jaj és sokan vagyunk! Ránk fér egy jó kis buli!!! D:))
Erika, Belli, Ildikó, Kata anya, Marika, Anita gyertek!!!
Mással meg ne törődjetek!! Aki nem szeret, hát ne SZERESSEN!!!! D:)) Úgyis utálatos vagyok...
Puszka





3 megjegyzés:

  1. Hát, úgy látom, nagyon elkeseredtél. Azokat nézd, akik a BARÁTAID! Fel a fejjel!! A gyerekek a lényeg, és a csomaggal is igazad van. Az összegeken meglepődtem. Mi nem szedünk osztálypénzt, ami van, az saját forrás. :(( De én cigi és kávé, vagy egyéb hóbort helyett/ mellett erre költök. Puszi :)))

    VálaszTörlés
  2. Igazából nem keseredtem el!!! Csak szeretem kimondani azt, amit gondolok. D:))
    Az összegeken igencsak meglepődnél, ha elmondanám máshol mennyit szednek... Ez tulajdonképpen a szülők álltal kijelölt összeg, amit elsőben mondott más SZMK-s szülő, hogy mennyit szoktak szedni az ajándékokra, gyerekeknek, tanároknak, iskolai kiadásokra...legyen az fénymásoló papír, karton...stb... Ezt a szülők intézik maguk között, természetesen van aki nem bírta befizetni...attól azért nem hajtottuk be, D:)) adta, amikor tudta, van aki most rendezte harmadikban, mert úgy gondolta szeretné mégis kifizetni". Volt, hogy csak az osztály fele fizette be, de ami megrögzött hülye szokás, azt ugye követni kell, mert mi be akartuk vezetni, hogy szülőkkel összefogva ezt a költséget ha nem is megszüntetni, de félévre még jobban lecsökkenteni akartuk, hogy annak se legyen gáz, aki nem bír fizetni ( hozzáteszem esze ágában sincs jelentkezni, hogy segítsen...), így a szép gesztusokat megtarva készített olcsó ajándékokra fektettük a hangsúlyt. De rajtunk kívül és a tanárnénin kívül senki nem mondta, hogy ez jó és folytassuk...nem dicsérini kell csak azt mondani, hogy elég ennyi a gyerekeknek, szokások, gesztusok megtartva... Aztán mindenki vegyen neki azt otthon, amit ő szeretne.
    Te olyan helyen élsz, ahol idéző jelben mondva szegényebb" emberek élnek...itt nálunk flancolnak mint a fene... Te a gyerekekkel készítesz ajándékot ( itt is készítenek! Elég is volna anyák napra, de még dukál mellé 500 Ft-os rózsa, aminek a színe sem megfelelő, ha az olcsóbbat vesszük meg!)
    Így itt is kijönne cigiből és kávéból Sucika! Hozzát teszem nekünk annyi pénzünk van, hogy akár vissza is tudnánk fizetni a szülőknek az eddig beadott pénzt...nem tudom ezt ki mondhatja el magáról itt a környéken! Ha több papírt gyűjtenének mások is...elég volna mindenre. Ráadásul az osztály is díszítve van...szép környezetben tanulhatnak...ezért sem kértünk.
    A mérgem gyorsan elszáll! Nem értem miért jobb fizetni a szülőknek! Miért nem mondják, hogy oldjuk meg egyszerűen! Aki meg örül, hogy kevesebb...az miért nem mondja? Az osztálypénz a szülők hülyeségei is! Ha elfogadnák azt, amit te is nyújtasz nem is kellene...
    Az iskolát ez nem érinti...nem is mondanak semmit. A szülők döntik el ezeket, a szülők szedik és veszik meg ami kell.
    Szerintem attól nem szereti jobban a gyerek az anyukát, ha költünk erre! Készít apróságot technikán és kész! Szeretem őt...
    Ugyan ez a helyzet mással is! Nem?
    Azt hiszem ezeket a dolgokat közösen kellene megbeszélni! De nem szólnak! Miért kell követni beidegződött előttünk lévő dolgokat, ha a szülőknek az nem megy?
    Szóval olyan kétségek motoszkálnak bennünk!
    Értesz?
    Nem azt mondom, hogy senki ne szedjen osztálypénzt, mert nem mindenhol vannak segítőkész szülők sem...de miért ne lehetne máshogy...
    Ha olyan elvárások vannak, amit pénz nélkül nem lehet teljesíteni, akkor marad ez ami van. De ha nem ragaszkodnak ehhez, akkor miért nem mondják, hogy oldjuk meg egyszerűen és szépen!
    Értesz minket?
    Van aki azt mondta 4000Ft-ot szednek félévre!
    No erről lehetne beszélni! Csak arra kérek mindenkit, hogy akinek van véleménye az vállalja is, hogy tudjunk úgy lépni, ha a többség azt kívánja...fizessünk, akkor fizetünk...vagy nem kell ennyi, akkor készítsünk valamit.
    Sokan összefogtunk bármi lehetne...
    Én sok szülővel beszélek és kedvelek...vannak akik a légynek sem ártanak...meg van egy pár aki kritizál és úgy tűnik melléjük állnak nem mellénk...
    Hihetetlen de félnek tőlük! De mitől?
    No vége! Ez hosszú...lesz még folytatása, ahogyan a szülőket látom!
    D:))
    Puszi

    VálaszTörlés
  3. Nagyon sajnálom,hogy nem értem oda időben....,bár úgy hallottam,hogy nem maradtam le lényeges dolgokról.SAJNOS semmi nem történt,mert ismét csak arra volt ez jó,hogy bizonyítsa(amit mi már régen tudunk) azt,hogy sokan nem mernek őszintén és szemtől szembe véleményt mondani!Ami nagyon sajnálatra méltó,mert én csak sajnálni tudom azokat akik mások háta mögé bújva,másokat kibeszélve élik az életüket!!!!Én nem vagyok ilyen és már az sem érdekel,ha ezért nem leszek népszerű!De legalább tükörbe tudok nézni.mert tiszta a lelkiismeretem.A gyerekektől SOHA SEMMIT NEM VETTÜNK EL!!!!Azért ez a része a dolognak bánt,mert bármit is készítettünk vagy vettünk olcsóbban,csak az járt az eszünkbe,hogy nekik jó legyen és örömöt okozzon!Egyébként pedig a lehetőség mindig ott volt mindenki előtt,hogy részt vegyen a dolgokban,de ugye ez már nem ment!Tudom én azt is,hogy munka mellet nehéz,de aki nem tud segíteni az legalább ne bántsa azokat akik ezt megteszik!
    Azoknak pedig akik bármilyen módon részt vettek és segítettek eddig ezekben a dolgokban,egy nagy KÖSZÖNET jár :)

    Nem akartam senkit sem megbántani,de ez a véleményem(tudnám még folytatni)!Sziasztok :))

    VálaszTörlés

Szabad véleménynyilvánítás kulturált formában.