2013. március 25., hétfő

Ötletek iskolába és otthonra...!


Nagyon jópofa és egyszerűen kivitelezhető dolgokról van szó, azoknak, akik szeretik a rendezettséget, humort, az otthon könnyen kivitelezhető dolgoktól sem riadnak vissza... Azért foglalkozom ezzel a témával, mert én is hasonló cipőben járok...és szeretnék Lizának egy üzenő falat, naptáras és rá írható, jegyzetelhető lehetőségek érdekelnek...

Zsírkréta forrása!
Otthon használt apró zsírkrétákkal ha nincs kedve a gyerkőcöknek rajzolni...akkor ha ezt nem ismeritek itt a titok.

Hűtőmágneses órarend forrása!
Ez nagyszerű ötlet otthonra és iskolába is, ha a gyerekek nem érik el, mert akkor összekeverhetik! D:)) Már aki! De lehet kapni nyomtatható mágnes fóliát...A/4-es lapnak felel meg és tintasugaras nyomtatóban helyezve egyedi képeket nyomtathatunk rá...csak kivágod és  kész is van...lehet ötletelni mi mindenre jó ezen kívül.

Penészes uzsonna zacskó forrása!
Elég gyakori, hogy kunyerálnak" a gyerekek...rosszabb esetben el is veszik szó nélkül! Ezek után is? D:))

Papírzsepkendő tartó...
Ami mindig elfogy...jó volna gondoskodnunk nekünk szülőknek, ha tudjuk, hogy dáthás" a gyerek! Egyszerűen varrható zsebkendő tartó...talán ha egy kedvencet is biggyesztünk rá, jobban beteszik és használják...

Fali naptár
Nincs forrás. De mágnesesen szuperül pakolható...vannak falra ragasztható írható és törölhető matricák is...amibe vagy alkoholos filccel vagy krétával jegyzetelhetünk... De kapható tábla festék is...műanyag kör sablon segítségével kicsi hengerrel könnyen felvihető...akár a falra, tetszőleges mérető faros lemezre...de régi kép keretbe is készíthetünk egy kis jegyzet táblát...

Dekor tapasz
Füzeteket és könyveket nincs egyszerűbb módja dekor tapasszal jelölni... Akár szótárak használatánál vagy egyéb elválasztásokra remekül használható, ha a lap szélét végig ragasztjuk...egy kis segítség lehet.

Süni ceruza tartó
Ügyesebb apukák kifúrhatják a helyét fába... De a legnagyobb hungarocell gömből is varázsolhatunk szerintem... A hungarocell középen kettévágható. Az aljából ajánlatos egy nehezéknek egy kis mélyedést farigcsálni...akár egy kőnek is csinálhatunk helyet és beleragasztjuk a közepébe...vagy akár a 4 lábat is jelképezhetik a kövek...a hungarocell festhető és dekorálható, akár decoupage ragasztóval erősebbé és tartósabbá tehetjük...alkossunk különböző bogarakat és állatokat belőle...gyerekeknek jó móka!  A ceruza körbe beleszúrható a hungarocellbe..., mint ahogyan a ceruza virágunk is volt.

Könyvjelző
Gumis könyvjelző...ez a kedvencem. Viszont kemény fedelű könyveknél javasolt. Ha sajnáljuk átvágni, akkor a hátsó lapra rá is ragaszthatjuk fixre...

Remélem megtetszik valamelyik ötlet. Itt a tavaszi szünet...bár, most húsvétra készülődünk...húsvéti ötlet van ezer mindenfelé...persze még az is jöhet!









3 megjegyzés:

  1. Nagyon jók az ötletek,zsírkréta annyi van már(pici darabok),hogy Dunát lehetne vele rekeszteni!Egyszer ki fogom próbálni az összeolvasztást...:)Köszi!A többi is tetszik!

    VálaszTörlés
  2. A penészes zacskó nagyon jó. A kisebbik annak idején önállóan produkálta, kb 2 hét után így nézett ki az övé is, ha nem vettem észre és dobtam ki hamarabb. :)) A papírzsebkendő tartó is ötletes, és könnyen elkészíthető. Ha lesz idő, el is fogjuk készíteni. Jó volt benézni... ismét. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mennyire örülök,hogy írtál nekünk:))Köszönjük!A zsepi tartó tényleg nagyon klassz,nekem a zsírkrétás dolog bizgatja a fantáziámat.Még nem próbáltam,de meg kell hogy tegyem,addig nem nyugszom:))

      Törlés

Szabad véleménynyilvánítás kulturált formában.